PNZ TERMÉSZETES FESTÉK FAOLAJ FAVIASZ PADLÓOLAJ BÚTORVIASZ BIOFESTÉK MÉ...

Tartós favédelem természetes anyagokkal , festés, padlóolajozás, viaszolás, WPC, bambusz, parafa, egzotikus fák, antikolás, festékoldás, szú elleni szer, biofesték, gyerekjátékok kezelése , kültéri felületek kezelése.......

bannerpnz.gif

 info vonal: 30/3305527    

 

 

ronkhaz_terasszal.jpg

 

 

 

A GERENDAHÁZAK FESTÉSE, felületkezelése

 

 

 

Egyes csúcsminőségű gerendaház építők mondják magukról,  az ő gerendaházukat nem is kell kezelni semmivel.  Önmagában is tartós fával dolgoznak, olyan szárazzal, hogy  a farontóknak nincs is kedvük megkóstolni, a penész, gomba  nem talál magának nedvességet,  a fa pedig úgy szép ahogy az Isten adta, és alapvetően igazuk is lehet a dolgok egy részében .

 

Más részében meg nem.

 

Mert  nem minden gerendaház készül  az un. csúcsminőségű anyagokból, csúcstechnológiával, csúcskiszárítva, és ami abból készül, érdekes módon azok többségére néhány éven belül kerül valami

 

szer, faanyagvédelmi,  vagy dekorációs céllal, vagy is-is.

 

Az viszont igaz, a gerendaházakra is majdnem azokat a favédő szereket használjuk, melyeket általában a faszerkezetekre.

 

Mégis van egy kis különbség a vázszerkezeten vékony faborítás típusú építmények, és a  vastag tömör faszerkezetnek tekinthető gerendaházak között, és emiatt  a kis különbség miatt érdemes jobban odafigyelni a gerendaháznak megfelelő bevonat vagy festék kiválasztásánál.

 

Ez a kis különbség az  eltérő páramozgás.

 

A gerendaháznál  a fajlagosan nagyobb tömegű   fa nagyobb  természetes páramozgása fajlagosan kisebb felületen (kb. fele) valósul meg, tehát kettőzött erővel igyekszik leválasztani a felületéről  a  nem kellő páraáteresztő képességgel rendelkező bevonatot.

 

Éppen emiatt gyakoribb  panasz a gerendaházaknál, hogy a lazúrozott, festett, netán lakkozott  felületekről  a bevonat még a szokásosnál is hamarabb  hólyagosodik fel, repedezik össze, válik le.

 

És éppen emiatt alkalmasabbak  az természetes olajok és viaszok a gerendaházak felületkezelésére, mint bármi más.

 

Persze azért kültérre tegyünk kültérit !

bannerpnz.gif

 info vonal: 30/3305527    

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 71
Tegnapi: 48
Heti: 211
Havi: 874
Össz.: 118 783
Oldal: Rönkházak olajozása
PNZ TERMÉSZETES FESTÉK FAOLAJ FAVIASZ PADLÓOLAJ BÚTORVIASZ BIOFESTÉK MÉ... - © 2008 - 2018 - pnz.hupont.hu