PNZ TERMÉSZETES FESTÉK FAOLAJ FAVIASZ PADLÓOLAJ BÚTORVIASZ BIOFESTÉK MÉ...

Tartós favédelem természetes anyagokkal , festés, padlóolajozás, viaszolás, WPC, bambusz, parafa, egzotikus fák, antikolás, festékoldás, szú elleni szer, biofesték, gyerekjátékok kezelése , kültéri felületek kezelése.......

 

PNZ    WEBÁRUHÁZ ITT

bannerpnz.gif

 info vonal: 30/3305527    

AUSSENÖL új színválaszték 2018-
aussenoel_blaugrau.png

aussenoel_bronze_effekt-640.png

aussenoel_dunkelgrau_effekt.png

aussenoel_graubraun-640.png

aussenoel_kirschbaum_effekt-640.png

aussenoel_kirschbaum_kastanie-640.png

aussenoel_laerche-640.png

aussenoel_mahagoni-640.png

aussenoel_mittelgrau_effekt-640.png

aussenoel_natur-640.png

aussenoel_opalweiss-640.png

aussenoel_palisander-640.png

aussenoel_zirbel_pinie-1-640.png

aussenoel-blau-kek-640.png

 

AUSSENÖL - Kültéri OLAJ-korábbi színválaszték

aussenol_szinei.gif

 

 

 

 

 

 

Természetes favédőszer - nem mérgező
(megfelel a DIN 53160/ EN 71 szabványnak)

 

 

 

Tulajdonságok
Évszázados receptúrák alapján, kültéri fafelületek védelmére kifejlesztett, nem filmképző, mélyimpregnáló hatású favédőszer. Ellentétben a filmképző bevonatokkal, a PNZ Aussenöl - Kültéri olaj a fa sejtfalaira tapadva, mint egy természetes védőgyűrű, erősen vízlepergető hatású, időjárás- és UV-álló felületet képez, ami nagyon lassan bomlik le, és a fa zsugorodását, dagadását, a repedésképződést jelentősen csökkenti.

 

 

 

Felhasználási terület
Hazai és egzotikus faanyagok nemesítésére és védelmére alkalmas, új és felújító bevonatként. Homlokzatburkolatok, ablakok, zsalugáterek, ajtók, kerti házak, garázskapuk, épületszerkezetek, kerti bútorok, balkonok, kerítések, játszóeszközök, szegélydeszkák, teraszburkolatok védelmére használható.

 

 

 

Alkalmazás
Olajfestékeket, vastag bevonatokat, valamennyi póruszáró régi bevonatot csiszolással, maratással, égetéssel el kell távolítani. Az alap legyen szilárd, szívóképes és pormentes. A nyitott pórusú bevonatokat meg kell csiszolni és tisztítani. A fa nedvességtartalma nem lehet 18 % felett. A bedolgozási hőmérséklet legyen 8°C felett. A terméket felhasználás előtt és közben jól fel kell keverni. A bevonat különböző felületeken eltérő hatású, ezért alkalmazás előtt feltétlenül próbabevonatot kell készíteni. Kékülés és korhadás ellen javasolt a PNZ Imprägniergrund W - Impregnáló alapozóval történő előkezelés. A színes PNZ Aussenöl - Kültéri olajat ecsettel, szórással, hengerrel vagy mártással hordjuk fel a száraz, tiszta, fagymentes felületre. Legkevesebb 12 óra száradás után hordjunk fel egy második, illetve egy harmadik réteget. A hosszabb élettartam és magasabb kopásállóság érdekében (pl. járófelületen) javasoljuk a színes rétegekre egy színtelen réteg felhordását. Függőleges vagy ferde, időjárásnak kitett felületeken javasolt vízlepergető zárófelület kialakítása PNZ Wasserblocker - Vízlepergető bevonattal.

 

 

 

Karbantartás
A felület állapotát ellenőrizzük évente, ahol kopást tapasztalunk, kenjük át egy rétegben a színtelen változattal. Rendszeres karbantartással a felület tartóssága kevés munkával szinte korlátlan lesz.

 

 

 

Kiadósság
1 liter kb. 15 m2-re első rétegnél, a fafelület típusától és minőségétől függően (fűrészelt, gyalult vagy csiszolt felület). Bordázott faanyagokon a tényleges felület a mért 1,3-1,8-szorosa.

 

 

 

Tárolás
Hűvös, de fagymentes helyen. Eredeti, bontatlan csomagolásában 5 évig forgalomba hozható. A maradékot töltsük egy kisebb edénybe, és légmentesen zárjuk le. A későbbiekben felhasználható.

Eszközök tisztítása
Közvetlenül a használat után lakkbenzinnel.

 

Azonos színek esetén a különböző gyártási szériák közt lehet minimális árnyalateltérés, ezért ha különbözik az edények alján a sorozatszám, érdemes felhasználás előtt egy nagyobb edényben összekeverni, hogy egységes legyen.

 

 

 

A színtelen változat nem védi a faanyagot az UV-sugárzástól, ezért alkalmazása kültéren önmagában nem javasolt.

 

 

 

Összetevők:
Nemesített természetes olajok, szója-, napraforgóolaj, ellenőrzött összetételű repceolaj, bogáncsolaj, fagyanta, fenyőolaj, izo-alifátok, ólommentes szárítók, vasoxidpigment, titánfehér. Száradás után szagmentes. Mérgező összetevőktől mentes.

 

 

 

Biztonsági előírások:
Erősen oxidáló anyagokkal reakcióba léphet. 67°C fölé hevítve szóráskor lobbanékony keveréket alkothat.
A kémiai biztonságról szóló, 2000. évi XXV. törvény alkalmazása szempontjából nem minősül veszélyes keveréknek, így biztonsági adatlap kiadása nem szükséges.

 

 

 

Fontos:
A termékről szóló információkat legjobb tudásunk és tapasztalataink alapján foglaltuk össze. Ennek ellenére minden felhasználás előtt végezzünk próbakenést egy félreeső felületen, hogy lássuk a várható eredményt. A faanyagok fajtájától és aktuális állapotuktól függően máshogy reagálnak, de a végső bevonat minősége függ a felhordás módjától és a környezet jellemzőitől is.

 

 

 

 

bannerpnz.gif

 info vonal: 30/3305527    

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 44
Tegnapi: 48
Heti: 184
Havi: 847
Össz.: 118 756
Oldal: PNZ AUSSENÖL-KÜLTÉRI OLAJ
PNZ TERMÉSZETES FESTÉK FAOLAJ FAVIASZ PADLÓOLAJ BÚTORVIASZ BIOFESTÉK MÉ... - © 2008 - 2018 - pnz.hupont.hu