PNZ TERMÉSZETES FESTÉK FAOLAJ FAVIASZ PADLÓOLAJ BÚTORVIASZ BIOFESTÉK MÉ...

Tartós favédelem természetes anyagokkal , festés, padlóolajozás, viaszolás, WPC, bambusz, parafa, egzotikus fák, antikolás, festékoldás, szú elleni szer, biofesték, gyerekjátékok kezelése , kültéri felületek kezelése.......

bannerpnz.gif

 info vonal: 30/3305527    

kult.jatszo_color.jpg

 info vonal: 30/3305527      

 

KERTI BÚTOR, GYEREKJÁTÉK, JÁTSZÓTÉRI BERENDEZÉS, FAÉPŰLET, PERGOLa, FAHID, KERITÉS, MÉHKAPTÁR felületkezelése PNZ olaj, PNZ viasz alkalmazásával

 

A kerti bútorok felületkezelésére szinte valamennyi kültérre alkalmas PNZ olaj és viasz megfelel, a kezelendő faanyag minőségétől függően alapozássl, vagy alapozó nélkül alkalmazva.

 

Az un. hazai fafajták esetében minden esetben javasolt valamelyik PNZ alapozó használata , a trópusi fafajták esetében nem.

 

 
PNZ BANKIRAI OLAJ kültéri gyerekjátékokra

 

 A PNZ BANKIRAI OLAJ enyhén vöröses (teak..) színű, természetes olajakból készült, természetes anyaggal pigmentált (szinezett) faolaj.

 

    A PNZ BANKIRAI OLAJ mélyen beivódik a fába, és hosszantartó, dörzsölésálló védelmet biztosít annak.
 A PNZ BANKIRAI OLAJ tehát kültéri padlók, fa  járófelületek védelméreis kitűnő, de természetesen valamennyi kültéri fa szerkezetre alkalmas, mint pl. lépcsö, korlát, pergola, lambéria, kerti bútor, faház, fahíd, kapu, kerítés stb.

 

   A PNZ BANKIRAI OLAJ elsősorban az egzotikus fák kezelésére szolgál, de -megfelelő alapozással - a hazai fafajták kezelésére is alkalmas, ám a fa fajtájától, minőségétől, szerkezeti kialakításától, kitettségétől , időjárási hatásoktól, az igénybevétel fokától stb. is függően a hazai tűlevelű és lombos fajták gyakoribb felületkezelést igényelnek, és a PNZ BANKIRAI OLAJJAL kezelt felületek kopásállósága is függ a kezelt faanyag kopásállóságától.

 

PNZ AUSSENÖL- KÜLTÉRI OLAJ kültéri padlóra

 

      A  PNZ AUSSENÖL - kültéri olaj természetes olajakból készült, természetes színezőkkel  pigmentált (szinezett) faolaj. Hagyományos színekbel készül (fenyő, világos tölgy, sötét tölgy, cseresznye / gesztenye, oliv, stb.), valamint van színtelen változat is.

 

      A PNZ AUSSENÖL - kültéri olaj mélyen beivódik a fába, és hosszantartó, dörzsölésálló védelmet biztosít annak.
 A PNZ AUSSENÖL - kültéri olaj tehát kültéri padlók, fa  járófelületek védelméreis kitűnő, de természetesen valamennyi kültéri fa szerkezetre alkalmas, mint pl. lépcsö, korlát, pergola, lambéria, kerti bútor, faház, fahíd, kapu, kerítés stb.

 

     A PNZ AUSSENÖL - kültéri olaj elsősorban az egzotikus fák kezelésére szolgál, de -megfelelő alapozással - a hazai fafajták kezelésére is alkalmas, ám a kezelt fa fajtájától, minőségétől, szerkezeti kialakításától, kitettségétől , időjárási hatásoktól, az igénybevétel fokától stb. is függően a hazai tűlevelű és lombos fajták gyakoribb felületkezelést igényelnek, és a PNZ AUSSENÖL - kültéri olaj kezelt felületek kopásállósága is függ a kezelt faanyag kopásállóságától.

 

 

 

PNZ COLOR ÖL - SZÍNES OLAJ kültéri padlóra

 

       A PNZ COLOR OLAJ - színes olaj elsősorban az egzotikus fák kezelésére szolgál, de -megfelelő alapozással - a hazai fafajták kezelésére is alkalmas, ám a kezelt fa fajtájától, minőségétől, szerkezeti kialakításától, kitettségétől , időjárási hatásoktól, az igénybevétel fokától stb. is függően a hazai tűlevelű és lombos fajták gyakoribb felületkezelést igényelnek, és a PNZ COLOR OLAJJAL kezelt felületek kopásállósága is nagyban függ a kezelt faanyag kopásállóságától.

 

      A PNZ COLOR ÖL - SZÍNES OLAJ tartós természetes olajakból készült,     természetes színezőkkel pigmentált faolaj. A készülő dinimikus , élénk színek miatt a PNZ SOLOR OLAJ különösen alkalmas GYEREKJÁTÉKOK, JÁTSZÓTÉRI BERENDEZÉSEK festésére.

 

     A PNZ COLOR OLAJ Gyerekjátékok festésére, sőt MÉHKAPTÁRAK FESTÉSÉRE egyébként is alkalmas, hiszen a PNZ COLOR ÖL is környezetbarát termék, megfelel az E71/3vonatkozó előírásoknak.

 

 info vonal: 30/3305527    

 

 PNZ Bambus-Pflegeöl W - Bambusz ápoló olaj

 

Természetes olajokból készült ápoló olaj kül- és beltéri impregnált bambusz felületekre. Időjárásálló, víztaszító, UV-álló, tartós bevonat. Védi és ápolja a bambuszból készült teraszpadlót, korlátot, kerítést, árnyékolót. Megakadályozza a felület szürkülését, hatékonyan megelőzi a kékülést, korhadást, penészedést.

PNZ DOUGLASIEN-TERRASSENÖL - Duglászfenyő teraszolaj

 

Természetes olaj-emulzió duglász- és vörösfenyőfélék, valamint a kemény- és egzotikus fafajtákból készült teraszok és más szerkezetek ápolására és védelmére. Nano-finomságú felületimpregnáló szer, speciálisan e két fatípus kémiai összetételéhez igazított összetételben gyártva.

 

 

 

PNZ STIRNKANTEN-WACHS - Bütüviasz

 

Sűrű, spaklizható viasz-paszta, elsősorban kültéri, burkolatlan favégek védelmére. A fa különösen nedvszívó végeinek gyors, jó minőségű lezárására szolgál. A kerítések és teraszpadlók, gerendaház, rönkház falvégek, függőleges faoszlopok bütüinek (vágott végek) védelme azért fontos, mert a faanyag itt képes a legtöbb nedvességet felszívni, ezért a korhadás általában a végekről kezdődik meg. A végek lezárása a festékekkel, lazúrokkal nehéz, mert a híg termékekből szinte korlátlan mennyiséget felszívnak, anyag- és munkaigényes feladat. A PNZ STIRNKANTEN-WACHS - Bütüviasz sűrű krém, tartósan megkapaszkodik a rostok közt, és mivel nem szívódik be, kevés anyagszükséglettel is megfelelően kezelhetők a vágott végek. Víztaszító, tehát nem engedi a nedvesség felszívódását. Ezzel megakadályozza, hogy a favég kiszálasodjon, berepedezzen, korhadjon, a felszívott nedvesség kimossa a fa pigmentjeit, és elszínezze a felületkezelést.

 

A bütük kezelése nem látványos, és látszólag jelentéktelen lépése a felületkezelésnek, de aki már látott szép faanyagot a végek felől elkorhadni, az tudja, megéri az erre fordított munka.

 

 

 

PNZ Superdecklasur - Fedőlazúr

 

Természetes növényi olajokból készült, környezetkímélő festék bel- és kültéri fa felületekre. Tartós, oldószermentes, időjárásálló, erősen víztaszító, védi a faanyagot az UV-sugárzástól, szagtalan. Felülete nyitott pórusú, lehetővé teszi a fa nedvességtartalmának ingadozását, így növeli a faanyag tartósságát. Cseppmentesen kenhető.

 

Ablakok, virágládák, faházak, ajtók, kerítések, kerti bútorok, padlók, méhkaptárak felületére. Méreganyagmentes, természetes alapanyagból készült színes faolaj.

 

PNZ THERMOHOLZ-ÖL - Faolaj hőkezelt fára

 Természetes növényi alapanyagoból készült favédőszer kül- és beltéri, (Thermowood vagy hasonló technológiával) hőkezelt fából készült teraszpadlóra, kerti bútorokra, homlokzatburkolatokra, beltéri bútorokra, padló- és falburkolatokra, vizes helyiségbe is. Nano-finomságú felületimpregnáló szer, melyet kimondottan erre a faanyagra fejlesztettek. Víztaszító, időjárás- és UV-álló, tartós védelmet nyújt a szürkülés ellen is. Vörösfenyő és egzóta felületekre is alkalmas.

 

 

 

PNZ WPC-Imprägnierung L - WPC Impregnáló olaj

 

Természetes növényi alapanyagoból készült ápoló olaj WPC (Wood-Plastic-Composit - Fa-műanyag kompozit) teraszburkolatok, Resysta burkolatok, Polyrattan kerti bútorok kezelésére. Az olaj önmagában színtelen, de elmélyíti és visszaadja a megszürkült felületek eredeti színét. Hatására a felület nyitott pórusú marad, de időjárásállóvá válik.

 

PNZ TEAK-ÖL - Kerti bútor ápoló olaj

 

Természetes olajok keveréke egzotikus faanyagokból készült kerti bútorok, faszerkezetek, homlokzatborítások, jacht fedélzetek ápolására. Kül- és beltérre. Felfrissíti a felület színét, megelőzi kiszáradását, védi az UV-sugárzástól, megelőzi a szürkülést, időjárásálló. Környezetbarát, oldószermentes, egyszerű használni, nem gyúlékony. A felület csúszós, és gyorsabban megszárad, ami megakadályozza az algák és mohák lerakódását. Selyemfényű felületet ad.

 

Bangkirai, teak, vörös cédrus és más egzóta fajokra ajánlott.

 

Járulékos anyagokban gazdag fákra (pl.: tölgy) nem javasolt.

 

PNZ HOLZ-WACHS W - Faviasz

 

Oldószermentes, méreganyagoktól mentes, környezetbarát lazúr kül- és beltérre. Természetes méhviaszból és más viaszokból készül, vizes bázisú. A bevonat vízlepergető, nyitott pórusú és páraáteresztő. A színes változatok magas pigment-tartalma védi a faanyagot az UV sugárzás okozta szürküléstől, sárgulástól. A színes változat legalább két rétegben felhordva időjárásálló, selyemfényű, tartós bevonatot képez. Alkalmas új fafelületek bevonására és korábban lazúrozott felületek felújítására. A színtelen változat mélyimpregnálással kezelt faszerkezetek ápolására is kiválóan alkalmas, pl. kerti bútorokra és játékokra. Ellenáll bor, sör, gyümölcslevek, víz hatásainak.

 

 Hazai és egzotikus fák nemesítésére és védelmére, valamint lazúrok felújítására alkalmas. Homlokzatborítások, ajtók, ablakok, zsalugáterek, kerti házak, favázas szerkezetek, kerti bútorok, balkonok, kerítések, ragasztott faszerkezetek, profilos szegélyek, faborítások, bútorok, polcok stb. kezelhetők vele. Jól alkalmazható nedves helyiségekben, fürdőszobákban és konyhákban, valamint erősen igénybe vett felületeken, nyílászárókon és bútorokon is.

 

 

 

A DIN 53160 szabványnak megfelelően nyál- és izzadtságálló.
Az EN 71-3 szabványnak megfelelően gyermekjátékokra alkalmazható.

 

Az IBR szerint alkalmazható a bio-építészetben.
Megkapta Európai Unió környezetbarát termék jelölését, amit csak a környezetkímélő technológiai megoldások élvonalába tartozó termékek érdemelnek ki.

 

 

 

info vonal: 30/3305527 

 

 

bannerpnz.gif

 

 info vonal: 30/3305527    

  

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 48
Heti: 192
Havi: 855
Össz.: 118 764
Oldal: Kerti bútorok kezelése
PNZ TERMÉSZETES FESTÉK FAOLAJ FAVIASZ PADLÓOLAJ BÚTORVIASZ BIOFESTÉK MÉ... - © 2008 - 2018 - pnz.hupont.hu