PNZ TERMÉSZETES FESTÉK FAOLAJ FAVIASZ PADLÓOLAJ BÚTORVIASZ BIOFESTÉK MÉ...

Tartós favédelem természetes anyagokkal , festés, padlóolajozás, viaszolás, WPC, bambusz, parafa, egzotikus fák, antikolás, festékoldás, szú elleni szer, biofesték, gyerekjátékok kezelése , kültéri felületek kezelése.......

bannerpnz.gif

 info vonal: 30/3305527    

 

 

holz_wachs_w_szinei.gif

 

 

 

 

 HOLZ-WACHS W - Faviasz W

 

 

 

 

 

 

Oldószermentes, méreganyagoktól mentes, környezetbarát lazúr kül- és beltérre. Természetes méhviaszból és más viaszokból készül, vizes bázisú. A bevonat vízlepergető, nyitott pórusú és páraáteresztő. A színes változatok magas pigment-tartalma védi a faanyagot az UV sugárzás okozta szürküléstől, sárgulástól. A színes változat legalább két rétegben felhordva időjárásálló, selyemfényű, tartós bevonatot képez. Alkalmas új fafelületek bevonására és korábban lazúrozott felületek felújítására. A színtelen változat mélyimpregnálással kezelt faszerkezetek ápolására is kiválóan alkalmas, pl. kerti bútorokra és játékokra. Ellenáll bor, sör, gyümölcslevek, víz hatásainak.

 

 

 

 

 

 

 

Hazai és egzotikus fák nemesítésére és védelmére, valamint lazúrok felújítására alkalmas. Homlokzatborítások, ajtók, ablakok, zsalugáterek, kerti házak, favázas szerkezetek, kerti bútorok, balkonok, kerítések, ragasztott faszerkezetek, profilos szegélyek, faborítások, bútorok, polcok stb. kezelhetők vele. Jól alkalmazható nedves helyiségekben, fürdőszobákban és konyhákban, valamint erősen igénybe vett felületeken, nyílászárókon és bútorokon is.

 

 

 

 

 

A DIN 53160 szabványnak megfelelően nyál- és izzadtságálló.
Az EN 71-3 szabványnak megfelelően gyermekjátékokra alkalmazható.

 

 

 

 

 

 

 

Az IBR szerint alkalmazható a bio-építészetben.
Megkapta Európai Unió környezetbarát termék jelölését, amit csak a környezetkímélő technológiai megoldások élvonalába tartozó termékek érdemelnek ki.

 

 

 

 

 

 

 


Alkalmazás
Felhasználás előtt a terméket alaposan keverjük fel. Az eltérő gyártási adagok közt az alapanyagok változása miatt minimális színeltérés előfordulhat. Ezért, ha ugyanabból a színből több, eltérő gyártási számú adagot használunk fel, használat előtt egy nagyobb edényben öntsük össze és keverjük el. A felhordás és száradás során a termék, a felület és a környezet hőmérséklete legyen +8°C felett. Őszi és tavaszi időszakban ezért számoljunk a hőmérsékletváltozással, nehogy a felkent anyag a felületen száradás előtt megfagyjon. Hideg és esős időben ne használjuk kültéren, ha lehet, a szerkezeti elemeket kezeljük beltérben, vagy várjuk meg az enyhébb, szárazabb időt.

 

 

 

 

 

Kezeletlen fafelület esetén a felület legyen szépen csiszolt, por- és szennyeződés mentes, a faanyag nedvességtartalma legyen 18% alatt.

 

 

 

 

 

 

 

Gombásodásra, penészedésre hajlamos fafajták esetén (jellemzően a hazai puha- és keményfák) vizes helyiségben és kültéren alapozzunk PNZ Imprägniergrund W – Impregnáló alapozóval. Ez vizes bázisú anyag, tehát felhúzza a felület szálait, ezért számoljunk száradás után egy finom köztes csiszolással. Nyers tölgy és parafa esetén előfordulhat, hogy a nedves környezet hatására a későbbiekben kioldódnak a faanyag természetes színezőanyagai, és befoltozzák a felületet. Ilyen anyagoknál ezért használjuk a PNZ Isoliergrund – Izoláló alapozót is.

 

 

 

 

 

 

 

A PNZ Holz-Wachs W – Faviasz W-t felhordhatjuk ecsettel, szórással, hengerrel vagy mártással is, válasszuk azt, amelyik a felület alakjához a leghatékonyabb. Vigyünk fel két réteget valamelyik színes változatból, majd egyet a színtelenből. Sűrűsége miatt a termék nem hajlamos a megfolyásra, de ha valahova mégis túl sok jutott, a felkenés után 5-10 perccel oszlassuk el egy száraz ecsettel. A rétegek felvitele közt várjunk legalább 4 órát a száradásra. A színtelen réteg felvitele a későbbi karbantartást segíti, hiszen ha később kopik a felület, nem a szín kopik, tehát nem lesz foltos, így egyszerűbb lesz javítani, ápolni.

 

 

 

 

 

 

 

Önmagában a színtelen változatot kültéren ne használjuk, mert a faanyagot az UV sugárzástól a színeket adó pigmentek védik meg. Ha tehát csak színtelennel kezelnénk, akkor a bevonat ugyan tartós lenne, de alatta a faanyag szerkezetét hamar elszínezi, tönkreteszi a manapság egyre intenzívebb UV-sugárzás.

 

 

 

 

 

 

 

A termék 2-3 rétegben alkalmazva selyemfényű felületet ad. Beltéri bútorokon ennél fényesebb felületet is elérhetünk, ha száradás után egy vékony réteg PNZ Möbelwachs - Bútorviaszt viszünk fel a felületre, majd felpolírozzuk. 

 

 

 

 

 

 

 

Kültéren, a szabadon álló, nem burkolt favégeket érdemes a száradás után egy réteg PNZ Stirnkanten-Wachs - Bütüviasszal lekenni.

 

 

 

 

 

 

Korábban lazúrozott felületek esetén távolítsuk el a szennyeződést PNZ Gartenholzreiniger - Kerti fabútor tisztítóval, csiszoljuk le a nem stabil, leváló bevonatokat. A póruszáró bevonatokat a faanyag tartóssága érdekében érdemes teljesen eltávolítani.

 

 

 

 

 

 

 

Ha a felületen levő lazúr színe megfelelő, csak a fényét és ellenállóképességét akarjuk helyreállítani, akkor elegendő 1-2 réteget felvinni a PNZ Holz-Wachs W - Faviasz W színtelen változatából.

 

 

 

 

 

 

 

Ha a szín is megkopott már, akkor vigyünk fel 1-2 réteget valamelyik színből. A színválasztásnál vegyük figyelembe, hogy a termék lazúr, tehát nem fedi el a korábbi rétegeket, hanem újabb színnel mélyíti a meglevőt. Ami tehát foltos, az át fog látszani rajta, persze minél sötétebb színt választunk, annál kevésbé. A későbbi karbantarthatóság érdekében érdemes ilyenkor is egy réteg színtelennel zárni a munkát.

 

 

 

 

 

A PNZ Holz-Wachs W - Faviasz W vízlepergető felületet ad. A függőleges és ferde felületeken tovább fokozhatjuk ezt a tulajdonságát, ha a száradás után, legfelső rétegként felviszünk egy réteg PNZ Wasserblocker – Vízlepergető bevonatot. Ez hasznos segítség lábazati felületeken, amik az esőben felverődő portól, sártól hamar beszennyeződnek. Esőben a vízlepergető nem hagyja megtapadni, rászáradni a vizet és a szennyeződést, így az ilyen felületek tovább tiszták maradnak, és könnyebben tisztíthatók.

 

 

 

 

 

A szerszámokat közvetlenül a használat után mossuk el szappanos vízzel.

 

 

 

 

 

 

 

Kiadósság
1 liter általában kb. 15 m2-re elég, de a kiadósságot jelentősen befolyásolja a faanyag nedvességtartalma és a felület csiszoltsága. A száraz, érdes felület, az első réteg többet vesz fel, a jobban csiszolt, már kezelt felület kevesebbet.

 

 

 

 

 

 

 

Tárolás
Hűvös, fagymentes helyen. Eredeti, zárt, bontatlan csomagolásban kereskedelmi forgalomba hozható a gyártástól számított 3 éven belül.
A maradék anyagot szennyeződésmentesen egy kisebb edénybe töltsük át, légmentesen zárjuk le, így még évekig felhasználható, hasznos a későbbi javításokhoz, karbantartáshoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A színek egymással keverhetők. Univerzális színezőpasztával színezhető. Ha egyedi színt állít elő, feltétlen jegyezze fel a keverési arányokat, mert enélkül ugyanazt a színt később nagyon nehéz lesz előállítani.

 

 

 

A színválasztásnál vegye figyelembe a következőket:

 

 

 

 

 

 

 

  • A monitoron megjelenő színek monitoronként eltérnek, sőt, akár a monitor beállításaival is változtathatók. Kinyomtatva sem jobb a helyzet, ahány nyomtató, ahány papír, annyi féle az eredmény.
  • Az elnevezések fantázianevek, és bár a színek eredeti fa színekre utalnak, a faanyagok sokfélesége miatt sem lehetne pontosan ugyanazt előállítani.
  • Más márkák vagy más PNZ termékek ugyanilyen nevű színei nem feltétlen jelentik pontosan ugyanazt az árnyalatot, de lehet hasonlóság.
  • A végleges szín függ az adott faanyag alapszínétől, a felület csiszoltságától, a felvitt színes rétegek számától.
  • A szín függ még a megvilágítástól is, tehát ugyanazt az árnyalatot másként fogja látni a napsütötte déli oldalon, és másként az árnyékos északin.
  • A faanyagok önmagukban is jelentős színeltéréseket produkálnak, akár ugyanabból a rönkből származó deszkák színe és pásztái is eltérnek. De ne feledjük el, a fát, mint alapanyagot részben azért szeretjük, mert természetes a sokfélesége, rusztikus a mintázata. Ha tökéletesen homogén felületet szeretnénk, akkor fedő festékkel festenénk, vagy műanyagból gyártanánk...
  • Ha tehát fontos, hogy egy szín az Ön faanyagán pontosan milyen eredményt ad, akkor legjobb, ha rendelés előtt mintát kér az esélyes színekből, és kipróbálja egy félreeső részen, leeső darabon.

 

 

 

 

 

 

Összetevők
Víz, viaszdiszperzió, nemesített természetes olaj, ólommentes szárítók, tartósítószerek.

 

 

 

 

 

 

 


Biztonsági előírások
A kémiai biztonságról szóló, 2000. évi XXV. törvény alkalmazása szempontjából nem minősül veszélyes keveréknek, így biztonsági adatlap kiadása nem szükséges.

 

 

 

 

 

 

Fontos
A termékről szóló információkat legjobb tudásunk és tapasztalataink alapján foglaltuk össze. Ennek ellenére minden felhasználás előtt végezzünk próbakenést egy félreeső felületen, hogy lássuk a várható eredményt. A faanyagok fajtájától és aktuális állapotuktól függően máshogy reagálnak, de a végső bevonat minősége függ a felhordás módjától és a környezet jellemzőitől is.

 

 

 

 

 

 

bannerpnz.gif

 info vonal: 30/3305527    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 87
Tegnapi: 48
Heti: 227
Havi: 890
Össz.: 118 799
Oldal: PNZ KÜLTÉRI FAVIASZ W
PNZ TERMÉSZETES FESTÉK FAOLAJ FAVIASZ PADLÓOLAJ BÚTORVIASZ BIOFESTÉK MÉ... - © 2008 - 2018 - pnz.hupont.hu